Hírek Térség

Nem marad üzemeltető nélkül a Rónay Kúria Kiszomboron

Szöllősi István hét éve üzemeltette az éttermet, ami a közétkeztetést is ellátja a településen, ám év elején még úgy tűnt, nem folytatja tovább. Hosszas egyeztetés után mégis sikerült megegyeznie az önkormányzattal.

– Tavaly év végén jelezte számunkra István, hogy szeretné befejezni az üzemeltetést, ezután kiírtunk egy pályázatot, ám nem jelentkezett rá senki. Az utóbbi hónapokban számtalanszor beszélgettünk, és végül sikerült megegyezni. – mondta el portálunknak Szirbik Imre, aki Szegvári Ernőné lemondása után a polgármesteri feladatokat ellátja Kiszomboron.

Az alpolgármester szerint ez nagyon komoly siker a településnek, hiszen egyrészről az épület sem marad kihasználatlanul, másrészről pedig a közétkeztetést is a legmegfelelőbb formában tudják továbbra is biztosítani, ami egyébként kötelező feladata az önkormányzatnak.

– Nagyon örülök, hogy sikerült megegyezni, az alpolgármester úr a tárgyalások során végig a település érdekeit képviselte, de egyúttal olyan megoldásra is akart törekedni, ami mindenkinek jó. – hangsúlyozta portálunknak Szöllősi István.

A Határbástya Kft. ügyvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy az új szerződést nemrég alá is írták, határozatlan időre, ő pedig szívesen folytatja a munkát Kiszomboron, ahogyan az elmúlt hét évben is.