Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Megköszönte az óvodai dolgozók munkáját Farkas Éva Erzsébet, az összefogásra hívja fel a figyelmet a 275 éve született Kőszeghy László püspök emléke, ma lesz a Múzeumok Éjszakája – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Megköszönte az óvodai dolgozók munkáját Farkas Éva Erzsébet, a polgármester Bányai Anitával mind a négy tagintézménybe ellátogatott.

A magyarhertelendi Makói Ifjúsági Tábor fejlesztését vizsgálja az önkormányzat: felmérték a műszaki állapotát, és a felújítás lehetőségeit is szeretnék megvizsgálni.

Az ivóvízminőség-javító projekt helyzetéről is egyeztettek Makón: áttekintették az eddig elvégzett feladatokat, a kivitelezés előrehaladását, illetve a felmerülő nehézségeket és azok megoldásának lehetőségeit is.

Az összefogásra hívja fel a figyelmet a 275 éve született Kőszeghy László püspök emléke – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportjának megemlékezésén koszorúzással és Orbán Imre történész előadásával emlékeztek meg a csanádi püspökről, aki Makóért is sokat tett.

Idén is csatlakozik Makó az országos programsorozathoz, így szombat este megnyitnak a múzeum kapui, hogy a sötétben, zseblámpák segítségével is felfedezhessék az épületet az érdeklődők, akik ráadásul Csanád vármegye ősgalériáját is megtekinthetik a városházán.

Lövések miatt ment ki a rendőrség a Debreczeni-tanyára: a csanádpalotai polgármesternek úgy tűnik most épp vadászni támadt kedve.