Makó Színes

A.SZ.T.A, Isten éltessen!

 

Működésének 3. évfordulóját ünnepelte ma A Szivárványon Túl Alapítvány. A vidám alkalmon kézműves foglalkozás, tánc és játékok várták a családokat. A jókedvű délelőttön mosolyokban és finom falatokban sem volt hiány.

2017 nyarán hívták életre az A.SZ.T.A-t, amely Makón és a kistérségben egyedülálló kezdeményezésnek számít; speciális nevelési igényű gyerekeknek teremt közösségi élményt és találkozási lehetőséget. A szervezet vezetését januárban Kenézné Kovács Mónika vette át. – Az alapító szándékot változatlanul fontosnak tartjuk, de azt továbbgondolva, új csapattal és kibővített koncepcióval működünk tovább. A fogyatékkal élők mellé óvodások és családjaik csatlakoztak a közösségünkhöz, akiknek külön csoportokban, mozgásos alapozó és fejlesztő, valamint iskolára felkészítő foglalkozásokat tartunk. Azt tapasztaljuk, hogy egyre nyitottabbak felénk és folyamatosan gyarapszik a létszámunk – értékelt az alapítvány elnöke, aki a szülinapi rendezvény fő szervezője is volt.

navigate_before
navigate_next

A szombati ünnepi délelőtt integráltan zajlott és mintegy harmincan vettek részt a színes programon. Újonnan csatlakozott a csapathoz Pánczél Kitti, aki szakemberként segíti a csoport munkáját. – Hetente 2-2 foglalkozást szervezünk, családias és befogadó közegben. A kicsik szívesen jönnek, nagyon szeretik a közös tevékenységeket, és érzékelhető a fejlődésük – avatott be a gyógypedagógus, aki mozgás- és beszédterápiákat is szervez és igyekszik változatos és játékos módon bevonni a gyerekeket a feladatokba. Ezúttal egy kis ügyességi pályát állított össze, amit örömmel teljesítettek a fiatalok.

navigate_before
navigate_next

Az alapítvány működését önkéntesek is támogatják. – Segítek, amiben tudok és minden alkalmon itt vagyok. Elsősorban fotózni szoktam, de ha adódik rendrakási vagy egyéb feladat, akkor azt is szívesen vállalom – tudtuk meg Kenéz Bálinttól.

navigate_before
navigate_next

A Szivárványon Túl Alapítvány a foglalkozásait ingyenesen szervezi a SZIGNUM kollégiumában, folyamatosan szépülő környezetben és bővülő eszköz ellátottsággal. – Mindkét csoportunk használja többek között a labdafürdőt, a Maxi Mozgáskottát, a kavicssétányt, de állapotuknak megfelelő intenzitással. Igyekszünk emellett zenével, tánccal, versekkel, dalokkal, mesékkel tartalmasabbá és élményszerűvé tenni a programjainkat – mondta Kenézné Mónika, aki a szülinapot is így szervezte. A vidám, játékos délelőtt közös pizzázással és egy háromemeletes torta elfogyasztásával záródott. Az édesség az A.SZ.T.A legfontosabb üzeneteit is szimbolizálta, miszerint észre kell venni az apró, szép dolgokat az életben és azt, hogy a felhők felett azért mindig süt a nap.

navigate_before
navigate_next