Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Megközelíthetővé kell tenni a Ménesbirtokot Lázár János szerint, megnyitott a Hagymaház is, 250 komposztáló edényzetet osztanak ki Kiszomboron – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Az országgyűlési képviselő a Mezőhegyest az autópályával összekötő útépítésről tett közzé videót az oldalán. A bejegyzésben azt írta: „a megközelíthetőség szempontjából fontos fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy a tan- és mintagazdaság a legjobb agrárbirtokká váljon Magyarországon”

A veszélyhelyzet megszűnésével visszatérhet az élet a Hagymaházba is, ennek részleteiről tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet a közösségi oldalán.

Beszakadt aknafedőről értesítette a Városgazdálkodás munkatársait Mágori András: a képviselő közösségi oldalán osztotta meg, hogy értesült a Justh Gyula utcai kerékpárúton lévő aknafedő beszakadásáról.

250 komposztáló edényzetet osztanak ki Kiszomboron, az igényléseket július 3.-ig lehet leadni az interneten és papír alapon is a háztartásokban keletkezett zöld hulladék környezetbarát elhelyezésének és újra hasznosításának érdekében.

Küzdöttek a belvízzel Maroslelén, a község három férfi közmunkása mellett a helyi polgárőröket is mozgósítani kellett a faluszerte színültig megtelt árkok miatt. A vasárnap délután 6 körül eleredt eső miatt tegnap hajnal óta a belvízzel küzdenek a faluban.

Az úthálózat fejlesztésére, a művelődési ház modernizálására is pályázott a nagyéri önkormányzat a Magyar Falu Programban, összesen hatvanmillió forint értékben. Az óvodaudvar fejlesztésére tavaly elnyert ötmillióból most zajlanak a munkák.