Hírek Makó

A város több pontján dolgoznak a heves esőzések miatt

A Kálvária – Ady Endre utca sarkán, a Sas és a Tompa utcák sarkán, illetve a Berzsenyi utcában is megkezdték az árkok, csatornák tisztítását a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai a képviselőkkel együttműködve.

Kovács Sándor elmondta: több éve forszírozott probléma megoldása kezdődhetett meg a mai napon, amelynek több apropója is van; az egyik hátráltatta, a másik gyorsította a munkálatokat.

– Köztudott, hogy a városi átfogó csapadékvíz-elvezetési rendszer tervezés alatt áll, de erre nincs már időnk várni, tekintve, hogy Medárd óta iszonyatos mennyiségű csapadék esett Makóra és környékére – emelte ki a képviselő, aki korábban is szerette volna ezt megvalósítani a legszükségesebb pontokon, ahol összegyűlik a csapadékvíz, példaként említette a Kálvária és a Kossuth utcákat. Rámutatott továbbá, hogy a koronavírus eddig hátráltatta a munkálatokat, a lehullott 108 mm csapadék viszont gyorsított ezen, hiszen a város minden pontján gondot okoz. Kovács Sándor örömét fejezte ki, hogy elkezdődtek a munkálatok, továbbá hozzátetette, több utcában is szeretnék ezt megvalósítani.

Szűcs Gábor divízióvezető elmondta: a nagy mennyiségű csapadék következtében a képviselőkkel karöltve megpróbálnak gépi, illetve kézi erővel segíteni. A kritikus helyekről egyeztetnek, kimennek és felülvizsgálják azokat, majd kitakarítják a csatornákat, kikotorják, illetve az átereszeket, ahol kell, nagynyomású vízsugárral átmossák a jövőben.

A Sas és a Tompa utcák sarkán is zajlottak a munkálatok a mai napon. Csermák Szilvia felhívta a figyelmet, hogy bár járják a várost, a lakossági bejelentések hasznosak, hiszen segítség számukra is, hiszen ezáltal azonnal a helyszínre tudnak sietni és megoldani az adott problémát.

Varga Ferenc kiemelte: az elmúlt napokban 30-35 mm eső esett, így több lakossági bejelentés is érkezett hozzájuk. A képviselő tegnap este a városi roma önkormányzat elnökével többször is végigjárta a körzetet, hogy megnézzék, hogy bírták a csapadékvíz-elvezetők az esőzést. Mint elmondta, jól bírták, és nem történt olyan nagy baj, mint egy évvel ezelőtt. Véleménye szerint ez annak is köszönhető,  hogy kitakarítottak, illetve hogy a Városgazdálkodás egész éjszaka szivattyúzta a nagyobb csatornákat.