Hírek Makó

89 diák ballagott el a Návayból idén

Hosszas mérlegelés után, de úgy döntött az intézmény, hogy ebben az évben is méltó módon szeretnék búcsúztatni a végzősöket, mondta el Kincses Tímea igazgató.

Márciusig senki nem gondolta, hogy idén közbeszól az élet, és ez az év nem olyan lesz mint a többi, egészen addig ugyanúgy készültek a HSZC Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai és tanárai is a ballagásra, mint minden évben. Ezután azonban jött a koronavírusjárvány, és felborított mindent, az oktatásban is számos kényszerű változást hozva.

– Én nagyon bízom abban, hogy az online oktatás hozott hasznot is, hiszen a digitális kompetenciájuk nagyon sokat fejlődött a diákoknak, a jövő munkavállalójának pedig ez egy alapvető kompetencia. – mondta el portálunknak az intézmény igazgatója.

Kincses Tímea hozzátette: kicsit tartottak attól, hogy az érettségi és szakmai vizsgákra fel tudnak-e készülni a tanulók, de nagyon hálás a kollégáinak, akik lelkiismeretesen tartották a gyerekekben a lelket, és meg tudtak felelni ennek a kihívásnak.

 

navigate_before
navigate_next

 

Az intézményből most négy osztály, összesen 89 diákja ballagott el, ez érettségizők közül pedig 35-en mellékszakképesítést is szereztek. Mint minden évben, a Stenger Gizella Alapítványon keresztül idén is díjazták a kiemelkedő teljesítményeket.

A Návay-díjat, amit az a diák kaphat meg, akinek 4 éven keresztül kitűnő tanulmányi eredménye volt, illetve valamilyen országos versenyen kiemelkedő eredményt ért el, ebben az évben Simosca Marián kapta meg.