Az úthálózat fejlesztésére, a művelődési ház modernizálására is pályázott a nagyéri önkormányzat a Magyar Falu Programban, összesen hatvanmillió forint értékben. Az óvodaudvar fejlesztésére tavaly elnyert ötmillióból most zajlanak a munkák.

Az úthálózat fejlesztésére harmincmillió pályázott Nagyér. – A község útjai közül néhány rossz állapotban van, ezeket szeretnénk úgynevezett útösszetartó ráccsal, mely nagyon erős, üvegszálas szövésű, aszfaltrácsnak nevezett eszközzel megerősíteni. Ezt lerakják az emulzióba, majd erre hengerelnek rá egy hatcentis kopótéteget, bízunk abban, hogy így hosszú időn keresztül jók lesznek majd az utak. Az úthálózat fejlesztése, a Rózsa utcát, a Rákóczi utcát érinti, s a volt tsz-telepre vezető utat is szeretnénk megerősíteni – mondta Lőrincz Tibor, a község polgármestere.

Azt is megtudtuk tőle, hogy nem ez az egyetlen nemrégiben beadott pályázat, hiszen a helyi művelődési ház felújítására is pályáztak. Az úgynevezett közösségi tér fejlesztése pályázaton napelemmel táplált hűtő/fűtő klímát szeretnénk beszereltetni, illetve négy ablakot szeretnénk vágatni a nagyteremre, hogy az természetes fényt kapjon. De a kor követelményeinek megfelelően szeretnének kialakítani az épületben egy mozgáskorlátozott mosdót is.

– A község költségvetése olyan kicsi, hogy ezt saját erőből nem tudnánk megvalósítani, a pályázataikat is csak szakaszonként tudtuk. A művelődési házzal kapcsolatos pályázatot a Magyar Falu Programba adtuk be, harminchárom millió forintot megcélozva, s ebben benne van, egy esztendőre egy közművelődési szakember egy évig való foglalkoztatási költsége is – tette hozzá Nagyér polgármestere.

A községben egyébként megvalósítás alatt áll az óvodaudvar rendbetétele, a tavaly, szintén Magyar Falu Programban elnyert, ötmillió forintos támogatásból. Ebben benne van az óvoda udvara díszburkolása, a balesetveszélyes kerítés cseréje még megtörtént és új udvari játékokat is kapnak a gyerekek. A tervek szerint a munkálatok júliusra, augusztusra befejeződnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest