Június 27-én, szombaton a Maros-parton sportnapot tartanak, ahol lábtengó és teqball versenyre lehet nevezni, másnap pedig a hagyományos Triplex kerékpáros túrára kerül sor, amely a Hagymaház elől indul majd – tájékoztatta portálunkat Kovács Gábor.

A sportszervező elmondta: a kerékpártúra története hosszú évekre nyúlik vissza, a Makói Természetbarát Sportegyesület eseményét az egészségfejlesztési iroda pár éve felkarolta, így immáron közösen szervezik meg a három országot érintő kerékpáros túrát.

Mint megtudtuk, a 60-70 kilométeres túrára a helyszínen lehet jelentkezni, június 28-án, vasárnap. A 8:45-től kezdődő gyülekező és regisztrációt követően kilenckor indul majd a túra, amely várhatóan két turnusban zajlik, így egy gyorsabb csapathoz is lehet majd csatlakozni. Esőnapot nem jelöltek meg a szervezők, akik bíznak a megfelelő időjárásban, hiszen a jelenlegi is már egy halasztott időpont, eredetileg április végén, május elején lett volna a túra, ha a koronavírus nem szól közbe – tette hozzá Kovács Gábor.

A részletes program az alábbiakban olvasható:

Szintén azon a hétvégén, egy nappal korábban egy sportnapra is sor kerül a Maros-parti Strandfürdő területén, ahol kétfős csapatok jelentkezését várják a helyszínen, lábtengó és teqball versenyekre – tájékoztatott a sportszervező.

Kovács Gábor reményét fejezte ki, hogy a nyár során a Hagymatikumban tartott sportnapokat is meg tudják szervezni, továbbá ebben az évszakban még egy kenutúrát is szeretnének tartani, illetve bepótolni azokat a túraeseményeket, amelyek elmaradtak.

 

Borítókép: illusztráció

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest