Hírek Kék hírek Makó Ország-világ Térség

Viharkárok Makótól Szentesig

Faág szakad a járdára Makón, kéménybe csapott a villám, árokba borult autó, leszakadt a mennyezet – tegnap is volt dolguk a megyei tűzoltóknak. A kép illusztráció.

Nagyméretű faág szakadt a járdára szerda reggel Makón, a Lonovics sugárúton, amit a helyi tűzoltók láncfűrésszel távolítottak el.
Délben a 4406. számú úton, Szentes közelében egy személygépkocsi hajtott az út menti árokba. Az autó vezetője megsérült, a helyszínre érkező szentesi tűzoltók áramtalanították a járművet.

Kora délután a szegedi Bencfahát utcában egy családi ház kéményébe csapott a villám. A lelógó cserepeket, elmozdult téglákat a szegedi hivatásos tűzoltók visszabontották.

Nagy mennyiségű víz gyűlt össze egy társasház pincéjében Szentesen, a Drahos István utcában, amit a kiérkező szentesi tűzoltók szivattyúztak ki.
Hódmezővásárhelyen, a Szőlő utcában egy vályogból készült lakóház mennyezetének egy darabja szakadt le a tetőszerkezet beázása miatt. Az elmozdult tetőcserepeket a helyszínre érkező helyi tűzoltók illesztették a helyükre. Nem sokkal ez a Károlyi utcai lakóépület udvaráról kellett vizet szivattyúzniuk a hódmezővásárhelyi tűzoltóknak.

Délután Szentesen, a Vásárhelyi úton két személygépkocsi ütközött. A járművekben összesen hárman utaztak, egyiküket a mentők megfigyelésre kórházba szállították. A kiérkező szentesi tűzoltó egységek áramtalanították a járműveket.

Késő este Hódmezővásárhelyen, a Rudnay Gyula utcában egy nagyméretű fa két személyautóra dőlt. A fát a hódmezővásárhelyi tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolították, személyi sérülés nem történt – közölte Tátrai János tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi szolgálat helyettes szóvivője.