Hírek Makó

Kiválóság Díjat kapott Pipisné István Ildikó, a Návay oktatója

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum vezetősége „Kiválóság Díj” a szakmai elméleti és gyakorlati oktatásért elismerést adott át a Návay tagintézmény oktatójának, Pipisné István Ildikónak hétfőn.

Mint Pipisné István Ildikó felidézte: pályája kettős, hiszen bár 1992 óta tanít, de volt egy kis kitérője a szakmai életbe, majd 2008-ban tért vissza az oktatáshoz. Elmondta: bankban dolgozott több évig, ezért lehetősége volt arra, hogy megtapasztalja, hogy az emberek mennyire tájékozatlanok ezen a téren és mennyire szükség van arra, hogy segítsék őket a boldogulásban.

– Én ezt tekintem tulajdonképpen nagyon fontos küldetésemnek, hogy a fiataloknak egy eligazodást próbáljak nyújtani abban, hogy akkor, amikor a későbbiekben ők találkoznak a pénzügyekkel, akkor ne essenek kétségbe, és tudjanak felelősen dönteni – fogalmazott az elismert oktató szakmai kitérője kapcsán. A sajtó érdeklődésére továbbá elmondta, a digitális világ egyre közelebb hozza ezt a diákokhoz, hiszen például a bankolást is kipróbálhatják már, de szükség van az ismeretek bővítésére.

– Nagyon meglepett az elismerés, hiszen nagyon sok olyan kollégám van még itt a tantestületben, akik ezt megérdemelték volna, nem is gondoltam erre, hogy idén én ilyen díjat fogok kapni – árulta el Pipisné István Ildikó.

A Kiválóság Díjat a pedagógus a HSZC főigazgatójától, Árva-Nagy Sándornétól és Hegedűs Zoltán kancellártól vehette át hétfőn.