A könyvtárban új könyvekkel, a múzeumban pedig két új időszaki kiállítással várja majd a látogatókat az intézmény.

Mint Szikszai Zsuzsanna portálunknak elmondta, remélhetőleg néhány napon belül megnyithat a múzeum és a könyvtár is, a pontos időpontot a kormány határozata alapján, a Magyar Közlöny megjelenése után tudják megmondani.

Az igazgató kiemelte: nagyon várják már a nyitást mindkét épületben. Mint felidézte, a könyvtárban június eleje óta épületen kívüli kölcsönzés zajlik, aminek nagyon nagy sikere van, jelenleg körülbelül 1200 könyvnél tartanak, amit visszahoztak, és ezret kölcsönöztek ki, az olvasók pedig már nagyon rutinosak, bár várják már, hogy újra megnyisson a könyvtár.

– Amint megkapjuk a szabad jelzést, akkor másnap mi már rögtön nyitunk, a megszokott nyitvatartási rendben várjuk majd az olvasóinkat, ami azt jelenti, hogy hétfőn, csütörtökön egytől hatig, a hét többi napján pedig kilenctől ötig, természetesen vasárnap zárva tartunk egyelőre – fogalmazott Szikszai Zsuzsanna. Mint kiemelte, nagyon sok új könyvet sikerült az elmúlt hónapokban szerezniük, amelyeket fel is dolgoztak, bevételeztek.

A múzeumban jövő héten megkezdődnek a nyári táborok is, amelyek a skanzenben kapnak helyet. A skanzen egyébként már május eleje nyitva tartja kapuit, minden szabály betartásával – hívta fel a figyelmet Szikszai Zsuzsanna. Elmondta továbbá, hogy a múzeumban számos felújítási, karbantartási munkálatot is végeztek; meszelést és tisztítást is az állandó kiállításoknál, így felfrissülve várják majd a látogatókat.

 

Az 1970-es makói árvíz krónikája – videós kiállítás ajánló a múzeum közösségi oldaláról

 

A főépületet bár egyelőre még nem lehet használni, de két új időszaki kiállítással várják majd az érdeklődőket: Trianon századik, és a makói árvíz ötvenedik évfordulójáról egy-egy kiállítással emlékeznek meg, amelyeket őszig lehet megtekinteni az emeleti, és az Espersit-házban lévő állandó kiállítások mellett.

A múzeum a bezárt kapuk ellenére is számos tartalommal és érdekességgel látta el egyébként az érdeklődőket, közösségi oldalukon többek között videókat is megosztottak. Mint Szikszai Zsuzsannától megtudtuk, ezek készítését élvezték a kollégáik, illetve nagyon sok visszajelzést is kaptak közben, továbbá ennek köszönhetően számos olyan emberhez is eljuthattak ezek az információk, akikhez más esetben lehet nem, így lehet ezeket megtartják a későbbiekben is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest