Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Tökéletesen vizsgázott az új csapadékelvezető a Nagycsillag utcán, a gyógyultak száma a duplája az aktív fertőzötteknek, itt van az új Nemzeti Konzultáció 13 kérdése – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Próbára tette az éjszakai eső a sarki boltok előtt nemrég megcsinált elvezető rendszert, de kiválóan vizsgázott, számolt be róla Mágori András a közösségi oldalán.

Folyamatosan pontosítják a járványügyi adatokat, vagyis miután az észlelő orvos bejelentett egy gyanús esetet, mintát vesznek, és a népegészségügyi szakemberek elkezdik a kivizsgálást. Ekkor derül ki, hogy az állandó lakcímén tartózkodik az illető, vagy máshol fedezték fel a betegséget, ekkor változtatják a koronvirus.gov.hu oldalon a számadatokat is – mondta az Origo kérdésére Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján.

Megjelentek a falusi civil szervezetek számára a Magyar falu program keretében kiírt – ötmilliárd forint keretösszegű – pályázati lehetőségek – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn.

Tegnap délután megjelent a kormány honlapján az új Nemzeti Konzultáció 13 kérdése. A nemzeti konzultációs kérdőíveket augusztus 15-ig kell visszaküldeni.

Guanakócsikó született május végén a Szegedi Vadasparkban, az állat szépen fejlődik, a látogatók is megfigyelhetik a tágas kifutóban, amelyet a nandukkal és a nagy marákkal osztanak meg a dél-amerikai tevefélék – közölte Veprik Róbert igazgató.