Kiemelt hírek Makó

Újabb nagyértékű műszereket kapott a makói kórház

Két betegőrző monitor, és hat infúziós pumpa érkezett az intézménybe a Dancsi és Társa Kft. tulajdonosának köszönhetően.

Az elmúlt időszakban mintegy 8 millió forint pénzadomány, és 10 milliós nagyságrendű eszközök érkeztek a makói és vásárhelyi kórházba, mondta el Kallai Árpád főigazgató, aki megköszönte minden támogatónak a segítséget, köztük a most átadott eszközöket megvásárló Dancsi Istvánnak is.

Kallai Árpád azt is kiemelte, hogy az adományok, amellett, hogy értékes, nagytudású, a gyógyászatban nagyon fontos eszközökről van szó, azt is mutatják, hogy a város és a térség lakossága, valamint vállalkozói magáénak érzi a kórházat, ami morális szempontból is sokat jelent az itt dolgozóknak.

 

 

A makói kórház most kettő betegőrző monitort, és hat infúziós pumpát kapott, amelyekről Nagy Jenő igazgató elmondta, rendkívül korszerű, hordozható, akkumulátoros eszközökről van szó, amelynek az intenzív osztályon nagy hasznát fogják venni, de ha szükség lenne rá, akkor a súlyos koronavírusos esetek kezelésében is elengedhetetlenek.