Hírek Térség Top

Száznegyven család kapott élelmiszercsomagot Apátfalván

Négy-négyezer forint értékű tartós élelmiszercsomagokat osztott tegnap az apátfalvi önkormányzat és az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Jövő hónapban pedig a Start közmunkaprogramban nevelt csirkéket osztják szét a rászorulók között.

Az apátfalvi önkormányzat a közfoglalkoztatott munkatársainak osztott tegnap tartós élelmiszerekből összeállított csomagot, akik a koronavírus veszélyhelyzetben is helytálltak a településen és hatékony munkát végeztek.

A csomagok. Száznegyven családnak osztották szét

– Sajnos a közfoglalkoztatottaink többsége szociálisan rászoruló, ezért döntöttünk úgy, hogy egyenként négyezer forint értékű tartós élelmiszercsomagot osztunk részükre – tájékoztatta a Makó Híradó olvasóit Szekeres Ferenc. Apátfalva polgármestere hozzátette: – Körülbelül egy hónap múlva osztjuk ki a start mintaprogramban tenyésztett csirkéket, szintén a szociálisan rászorulóknak.

Tegnap az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, szintén a koronavírus veszélyhelyzet miatt döntött úgy, hogy a szociálisan rászoruló családokat egyenként szintén négyezer forint értékű tartós élelmiszercsomaggal segíti. A csomagokban egyébkét étolajat, tejet, üdítőt, gabonapelyhet, kekszet, lisztet, cukrot, rizst, búzadarát ,száraztésztákat, májas krémet, löncshúst, melegszendvicskrémet, valamint szappant csomagoltak.

Ezeket tették a csomagokba

Apátfalva Község Önkormányzata és az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat így együtt összesen 140 (azaz száznegyven) családnak tudott segíteni.