Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Trianonra emlékezve égtek a mécsesek, a Csanád név felvételével történelmi jóvátételt teszünk Marjanucz László szerint, az őszi első megmérettetésre készül a MR Power Sportegyesület – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Lovasfelvonulással, mécses- és fáklyagyújtással és ökumenikus istentisztelettel is megemlékeztek a trianoni békediktátum századik évfordulójáról. Halmágyi Pál beszédében kiemelte: az Országzászló nem csak emlékeztet, hanem valamire hív és tanít is.

Száz éve Trianon megcsonkította, majd hetven éve a tanácsrendszer megszüntette Csanád megyét. Június 4-én, csütörtöktől azonban a név ismét visszakerül a térképre, ugyanis Csongrád megye Csongrád-Csanáddá módosul. A Rádió 7 szerdai vendége ennek kapcsán Marjanucz László történész volt.

Az őszi első megmérettetésre készül a MR Power Sportegyesület: a szeptember második felére halasztott Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupára készülnek a csapat sportolói.

Minden eddiginél több, százezer gyermek vehet részt idén a napközis Erzsébet-táborokban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

102 éves a legidősebb gyógyult beteg – hangzott el az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján.  Mindnyájunkat foglalkoztat, hogy elkerülhető-e a második hullám, a vélemények többsége arról szól, hogy a vírus alacsony szinten, de köztünk marad, és elképzelhető, hogy az influenzaszezon idején többletmegjelenést fog produkálni – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.