Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Csendes megemlékezésekkel készül Makó Trianon századik évfordulójára és a megye névváltozására, országosan újabb tíz kormányablak busz áll szolgálatba.

Június 4-től, Trianon századik évfordulójától Csongrád-Csanádra változik megyénk neve, az erről szóló indítványt Lázár János nyújtotta be 2017-ben az országgyűlés elé, amely ellenszavazat nélkül elfogadta azt. Halmágyi Pál történésszel, a makói múzeum nyugalmazott igazgatójával erről a szimbolikus döntésről beszélgettünk.

Újabb tíz kormányablak busz kerülhet kialakításra, amelyek augusztustól fognak szolgálatba állni, így valamennyi megye és a főváros is fog ilyen busszal rendelkezni – közölte Domokos Péter kormányablakokért felelős miniszteri biztos Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületében. Juhász Tünde kormánymegbízott elmondta: Csongrád megyében a kormányablak busz menetrend szerint jár.

A térség nemzeti identitásának erősítésében az egyik legfontosabb előrelépés, hogy Trianon százéves évfordulóján Csongrád-Csanád lesz megyénk új neve, mondta el Farkas Éva Erzsébet a Rádió7 műsorában, amelynek Halmágyi Pállal együtt volt a vendége.

A szerdán kezdődő kétnapos programsorozat részeként többek között szerdán lovasfelvonulást és mécsesgyújtást is tartanak, csütörtökön felvonják Csongrád-Csanád megye zászlóját is, a Forgatós Táncegyüttes pedig bemutatja az Összetartozunk 1920-2020 című műsorát.