Hírek Térség

Apátfalván is volt dolguk a tűzoltóknak a hétvégén

Két műszaki mentés, négy tűzoltás: a pünkösdi hétvége eseményeiről számolt be a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság weboldalán.

Nagyméretű faág szakadt az úttestre pénteken, a déli órákban Szentesen. Az ágat a kiérkező szentesi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el.

Kora délután a tetőt borító bádoglemezt bontotta meg a szél Szegeden, egy Bárka utcai társasházon. A helyszínre a szegedi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik kéziszerszámok segítségével távolították el a lelógó fémdarabot.

Kéthektáros területen égett az aljnövényzet az 5411. számú út mellett, Balástya közelében délután. A tüzet kisteleki, szegedi, kiskunmajsai hivatásos -, illetve kisteleki önkéntes tűzoltó egységek fékezték meg.

Késő este Apátfalván egy körbálákból álló szalmakazal gyulladt ki. A tüzet a kiérkező makói hivatásos tűzoltók oltották el.

Transzformátor égett hétfő délelőtt egy zákányszéki tanya mellett. A helyszínre érkező ruzsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy porral oltó készülék segítségével eloltották.

Délután Balástyán gyulladt meg a kiszáradt aljnövényzet. A kéthektáros tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók a balástyai önkéntes tűzoltók és a balástyai önkéntes mentőcsoport egységeivel közösen oltották el.

 

Forrás: csongrad.katasztrofavedelem.hu | Borítókép: illusztráció