Hírek Makó Színes

Több mint száz színes alkotás érkezett a gyermeknapi rajzpályázatra

Gyermeknap alkalmából alkotópályázatot hirdetett a Hagymaház: a két kategóriában beérkezett és díjazott alkotásokat a Hagymaház előtt be is mutatták, illetve személyesen ismerték el a díjazott művek alkotóit.

Bertus Barcza Anikótól, a rajzpályázat zsűrijétől megtudtuk: a Hagymaház a pályázatot két korosztályban hirdetette meg, az általános iskolásoknak a téma az „Én mesém” volt, amely a Hagymaházat, illetve az alkotók Hagymaházhoz köthető élményeit helyezte fókuszba, az óvodások pedig bővített verzióban alkothattak, az „Én mesém Makóról” témában.

A műveket a résztvevők digitálisan küldhették be, a mai díjátadót követően pedig a Hagymaház Facebook-oldalán is megtekinthetik az érdeklődők majd azokat. A színes alkotásokon felfedezhető a mozi, a Hagymaház épülete kívülről és belülről is, koncertek, színdarabok, illetve többek között a Hagymatikum és a Maros-part is.

navigate_before
navigate_next

A megjelent alkotókat és szüleiket Farkas Éva Erzsébet köszöntötte, aki köszönetét fejezte ki a szülőknek és a pedagógusoknak is. A polgármester kiemelte: a jelenleg megélt időszakban is fontosnak tartják, hogy valamilyen módon megemlékezzenek bizonyos ünnepnapokról.  Mint elmondta, 1999 óta most először nem tudnak gyermeknapot tartani, így a 2015 óta a Petőfi parkban tartott gyermeknap is elmarad, illetve további kulturális színtereket – így a Hagymaházat sem – tudják megnyitni.

Farkas Éva Erzsébet aláhúzta: a szavalóverseny felhívta a figyelmet, hogy online formában is megtarthatóak valamilyen módon ezek az események, továbbá rámutatott, hogy nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen mindegyik pályamű önálló értéket képvisel.

– A mese egy különös varázslat, ha lehet így mondani, hiszen azért is szeretem a meséket, és gondolom, hogy ezzel ti is így vagytok, vagy talán mi mindannyian szülők így vagyunk, mert mindig jó kicsengése van, mindig jóval fejeződik be a történet – hangsúlyozta a polgármester, aki reményét fejezte ki, hogy a mesében lévő megpróbáltatások és próbatételekhez hasonlóan a járványhelyzet is jól fog zárulni végül.