A térség országgyűlési képviselője szerint a település mindig okosan gazdálkodott a lehetőségekkel, a bölcsődével olyan beruházást valósítottak meg, ami valódi segítséget fog jelenteni a gyermeket nevelő fiatalok számára.

A térség országgyűlési képviselője kiemelte, a választókerületében is az utak, járdák megvalósítása mellett a településeken a bölcsődék bővítését és létrehozását tartják legfontosabbnak a polgármesterek, hiszen ma olyan világban élünk, ahol a fiatalok szeretnének családot alapítani, de helyt kell állniuk a munkahelyen is. Emiatt is óriási igény van bölcsődei szolgáltatások biztosítására, amelyet a kormány is támogat.

Kiszomboron most egy régi iskolaépületet újítottak fel, és új épületrész is került mellé, így egy 40 férőhelyes intézmény jött létre, mintegy 355 millió forintból, ami egyébként Kiszombor évi 6-700 millió forintos költségvetéséhez képest is hatalmas beruházás volt. Lázár János gratulált a településnek a sikeres megvalósításhoz, és Szirbik Imrének is, aki Szegvári Ernőné lemondása után vette át a település irányítását.

– Az alpolgármesternek nem csak a lemondással kellett szembenéznie, hanem a koronavírus járvánnyal is, és kiválóan látja el a feladatokat. – tette hozzá a térség országgyűlési képviselője.

Szirbik Imrétől megtudtuk, a régi bölcsődében csak két csoport számára volt hely, és azt bővíteni sem lehetett, valószínűleg a használatbavételi engedélyt sem kapták volna meg rá. Mint elmondta, a beruházáshoz a településnek 32 millió forint önerőn kívül 100 millió forint hitelt kellett felvennie, ám ez utóbbit rengetegszer áttárgyalta a képviselő testület, és arra jutottak, hogy hiba lenne veszni hagyni összességében 200 millió forint nyertes pályázatot, abba ugyanis beletartozott még a fogorvosi rendelő mintegy 30 millió forintos felújítása is.

Kiszombornak egyébként van 104 millió forint vagyona kincstárjegyben, így a hitelt bármikor vissza tudják fizetni, ezt az összeget azonban inkább a jövőbeli pályázatok önerejére akarják fenntartani, mondta el Szirbik Imre, mert a jelentős versenyelőnyt jelent Kiszombornak más településekkel szemben.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest