Hírek Kék hírek Térség

Ittasan, jogsi nélkül “száguldozott”

Ittasan, a sebességet túllépve, vezetői engedély nélkül közlekedett személyautójával egy férfi ráadásul a jármű műszaki engedélye is lejárt. Eljárás indult ellene. Fotó: police.hu

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai a napokban Szegeden, a Gábor Áron utcában ellenőrizték a közlekedőket. Az egyenruhások megállítottak egy személyautót, amely a megengedett 30 km/h helyett 44 km/h-val haladt. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a gépkocsit vezető férfi szeszes ital fogyasztását követően ült volánhoz, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter igazolt. Továbbá a férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel, és a jármű hatósági engedélyének műszaki érvényessége is csaknem fél éve lejárt.

A sofőrt a járőrök a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás, valamint vele szemben szabálysértési feljelentéssel is éltek a rendőrök.

A rendőrség hangsúlyozza, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít, ugyanis az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása stb.), melyek nem egyeztethetők össze a biztonságos közlekedéssel .

És nem csak az ittas járművezetés kockázatos, hanem olyan gépkocsiban utazni is, amelyet ittas személy vezet! – írta a police.hu.