Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Vádat emeltek a Kiszombornál próbálkozó embercsempész ellen

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a Németországban élő, de libanoni állampolgárságú embercsempésszel szemben, aki tavaly decemberben próbált meg öt illegális határátlépőt tovább szállítani.

A vádirat szerint a férfit az illegális határátlépők rokonai bízták meg azzal, hogy öt főt szállítson a román-magyar határtérségből Nyugat-Európába. A megbízásnak megfelelően a vádlott tavaly december 9-én, éjfélkor érkezett Kiszombor külterületére azért, hogy a gépkocsijába felvegye a határon illegálisan átlépő öt palesztin személyt. Az illegális határátlépők a román-magyar államhatár átkelőhelyét megkerülve a zöldhatáron léptek be Magyarország területére úgy, hogy a belépéshez és az ország területén tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek.

A rendőrség a vadkamerák jelzései alapján észlelte az illegális határátlépést, majd a vádlottat és az öt palesztint előállította.

A Makói Járási Ügyészség a vádlottal szemben az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.