Kiemelt hírek Térség

Megint pert veszített Márki-Zay Péter

A jogerős bírósági döntés szerint mégsem tömeggyilkosok a kormányhivatal vezetői – írja közleményében a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Megsértette dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Holubán Csilla járási hivatalvezető jóhírnevét – állapította meg jogerős ítéletével a Szegedi Ítélőtábla. Dr. Márki-Zay Péter valótlanul állította azt facebook bejegyzésében, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és a Szegedi Járási Hivatal vezetője úgy adtak olasz szemét behozatalára engedélyt, hogy tisztában voltak ennek káros következményeivel.  – tájékoztatott a közleményben a kormányhiovatal.

Továbbá a vásárhelyi polgármester jogsértően állította: döntésükkel hozzájárultak a vásárhelyi gyermekek mérgezéséhez, ezért a Legfőbb Ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért. Az Ítélőtábla amellett, hogy megállapította a jóhírnév megsértését, eltiltotta dr. Márki-Zay Pétert a további jogsértéstől is. – teszik hozzá.

 A Szegedi Ítélőtábla nem engedve a politikai zsarolásnak és fenyegetésnek jogerős döntésével kimondta: a munkájukat végző közigazgatási szakemberek nem lehetnek nemtelen politikai támadások célpontjai és áldozatai.

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Holubán Csilla járási hivatalvezető a részükre megítélt 400-400 ezer forint sérelemdíjat a hódmezővásárhelyi kórház részére, jótékony adományként ajánlják fel, amennyiben dr. Márki-Zay Péter eleget tesz a jogerős döntésben meghatározott fizetési kötelezettségének.  A pervesztes hódmezővásárhelyi polgármesternek 15 napon belül kell megfizetnie a sérelemdíjat. – áll a közleményben.