Hírek Makó

Mától újra lehet kölcsönözni a könyvtárból

A József Attila Városi Könyvtárban a fenntartó engedélyével és a járványügyi rendelkezések figyelembevétel május 25-től újra lehet könyveket kölcsönözni – tájékoztatta portálunkat Szikszai Zsuzsanna igazgató.

A kölcsönzés szabályai

A kölcsönzés az épületen kívül zajlik, az épületbe az olvasók nem léphetnek be!

A könyvek kölcsönzésére csak e-mailben vagy telefonon, az olvasó előzetesen megküldött kívánságlistájának alapján van lehetőség.  A kölcsönzés szándékát és a kölcsönözni kívánt művekre vonatkozó igényeket a konyvtar@mako.hu címen vagy a 62/212-253-as vonalas telefonszámon kell jelezni. A kölcsönzés lebonyolításához az alábbi adatok szükségesek:

  • a kölcsönzést igénylő olvasó neve, az olvasójegye száma (a vonalkód alatt olvasható szám)
  • a könyv(ek) szerzője, címe /A könyvtár online katalógusában böngészhető!)
  • a könyv(ek) átvételére alkalmas időpont (délelőtt vagy délután) megjelölése

Figyelem! A könyvtárosok kizárólag csak a könyvtár online katalógusa alapján „kölcsönözhető” státuszban lévő könyvet tudják előkészíteni.

A kért olvasmányokat kigyűjtik, az olvasó nevére kikölcsönzik és kölcsönzési bizonylattal ellátva összekészítik a könyvcsomagot átadásra.

Amennyiben kölcsönzés közben azt tapasztalják, hogy az olvasójegy érvényessége lejárt, a tagságot meghosszabbítják és a beiratkozási díjat csak a következő, személyes látogatás alkalmával kérik majd el.

Egyszerre legfeljebb 3 db könyv kölcsönözhető!

A kölcsönzésre előkészített könyvek átvételi időpontjáról és módjáról az olvasó (várhatóan egy munkanapon belül) e-mailben vagy telefonon kap értesítést. Ezt követően a könyvcsomagot csak a megjelölt időtartományban lehet átvenni!

Az előkészített könyvek a könyvtár előtt az erre a célra kijelölt asztalról – személyes kontaktus nélkül – vihetőek el.

A kinnlevő dokumentumokat is vissza lehet hozni és a kihelyezett ládákba tenni. A visszahozott könyvek később lesznek csak újra elérhetőek.

Felhívjuk az olvasók figyelmét, hogy a könyvtár zárva tartása alatt, kölcsönzés alatt álló könyveik határideje hosszabbítva lett, késedelmi díj ebből adódóan nem lett felszámolva. A korábbról származó tartozások megmaradtak melyeket az érintettek a következő személyes látogatás alkalmával egyenlíthetnek ki.

Kérjük a könyvcsomagok átvételkor az egészségvédelmi intézkedések – távolságtartás, szájmaszk viselése – betartását!