A férfi nem törődött bele, hogy élettársa elköltözött tőle, ezért tavaly nyáron egy töltött, elfűrészelt csövű vadászpuskával felszerelkezve ment a  munkahelyére, hogy megölje. Letartóztatásban marad.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a bíróság helybenhagyta a letartóztatást fenntartó határozatát annak az elkövetőnek az ügyében, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a volt élettársa sérelmére megvalósított, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és zaklatás bűntettével vádol.

A vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett közötti élettársi kapcsolat megromlott, ezért különköltöztek. A vádlott azonban ebbe nem törődött bele, a sértettet rendszeresen, személyesen illetve telefonon keresztül háborgatta. Azzal fenyegette, hogy tönkreteszi amennyiben nem költözik vissza hozzá. A sértett az élet elleni fenyegetések hatására biztonsági őrt is fogadott. Ennek ellenére 2019 júliusában a vádlott a sértettet a munkahelyén egy lefűrészelt csövű, töltött állapotú vadászpuskával – élettársa megölési szándékával – felkereste, a fegyverrel a sértettre célzott és közölte vele hogy megöli. Ezt azonban az ott tartózkodó biztonsági őr megakadályozta akként, hogy megragadta a fegyver csövét és azt a céltól eltérítette. A dulakodás közben a vadászpuska elsült, sérülés azonban nem történt, végül sikerült a vádlottat lefegyverezni.

A kényszerintézkedés tárgyában másodfokon eljáró ügyészség indítványát az Ítélőtábla mindenben osztotta. A szökés, elrejtőzés veszélyét a vádlott személyi körülményei nem ellensúlyozzák valamint esetében a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll. Nem merült fel olyan körülmény, amely a vádlott letartóztatásának megszüntetését illetve vele szemben enyhébb kényszerintézkedés elrendelését tenné indokolttá.

Az ügyben a bizonyítási eljárás a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest