Négy települést, Csanádalbertin kívül Ambrózfalvát, Nagyért és Pitvarost is kiszolgálja majd a Csanádalberti Fő utcán, az orvosi rendelő melletti épületben 71 millió forintból készülő minibölcsőde. Máris vannak jelentkezők!

Egy TOP–os pályázaton nyert 71 millió forintot egy, a négy szomszédos kistelepülés igényeit kiszolgáló minibölcsőde létesítésére a csanádalberti önkormányzat. Az új intézmény kialakítása már zajlik, a Fő utcai egykori lakóházban.

– Az idén december 31-ig kell elkészülnie a minibölcsődének. Korábban az önkormányzat vásárolt a Fő utcán külön erre a célra egy épületet, melyet kívül és belül teljesen át kell alakítani annak érdekében, hogy alkalmas és megfelelő legyen a gyermekek minibölcsődei elhelyezésére – mondta érdeklődésünkre Csjernyik Zoltán, a község polgármestere.

– Az összesen hetvenegymilliós összegben benne van az a hétmillió-hatszázezer forintba kerülő jármű is, mellyel majd a környező településről tudjuk szállítani a gyerekeket reggel a minibölcsődébe, majd délután onnan haza. Nagyérről, Pitvarosról, Ambrózfalváról és Csanádalbertiről várjuk ide majd a gyerekeket, de már egy mezőhegyesi házaspár is érdeklődött, hogy hozhatják-e majd ide hozzánk a gyermeküket – tette hozzá a község első embere.

A térségi igényeket kiszolgáló csanádalberti minibölcsődébe egyébként egy időben összesen tizenhat gyermek járhat majd két csoportban.

– Ez a létszám változhat, ha ugyanis hátrányos helyzetű gyermeket íratnak be, ő kettőnek, azaz duplán számít – tette hozzá a polgármester.

A majdani gyermekintézménynek helyt adó Fő utcai épület átalakításához két-három hete már hozzákezdtek. Az orvosi rendelő melletti, az óvodával srégen, tíz-tizenöt méterre átellenben álló egykori lakóházat a munkálatok során teljesen átalakítják. Így lesz majd benne két csoportszoba, vizesblokkok, pelenkázó, öltöző és minden más szükséges helyiség.

– Természetesen különféle eszközökkel, játékokkal is szereljük fel majd az udvari részt – fűzte hozzá Csjernyik Zoltán, aki most várja az állásfoglalást a módszertani bölcsődétől. – Mivel a minibölcsőde nem oktatási, hanem nevelési intézmény, így nem tudjuk, hogy meg kell-e várni a megnyitásával a jövő év szeptemberét. Ha oktatási intézmény lenne, akkor igen, meg kellene. Ha nem kell 2021 szeptemberéig várnunk, akkor jövő januártól szeretnénk ezt megtenni, azaz ekkortól várnánk a gyerekeket. Már az intézmény építésének hírére négy-öt olyan jelentkezőnk is van, akik rendelkeznek a megfelelő képesítéssel, képzettséggel, ezért úgy néz ki, hogy nem lesz probléma a szakemberkereséssel, de az állásokat nyilvánvalóan meghirdetjük, megpályáztatjuk a törvényileg meghatározott bérrel, ha tudjuk, hogy pontosan mikor indul a minibölcsőde – sorolta még a teendőket Csanádalberti polgármestere.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest