Hírek Kék hírek Térség

Kirabolták, majd a csalánosba lökték

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két fiatalkorúval szemben, akik tavaly novemberben egy ismerősüket rabolták ki, majd a csalánosba lökték, súlyos fulladásos rohamot kiváltva ezzel a sértettnél.

A vádirat szerint a két vádlott 2019. november 21-én, este 8 órakor találkozott a sértettel egy Csongrád megyei kisváros benzinkútjánál, mivel utóbbi kölcsön akart kérni tőlük. A találkozás során azonban a vádlottak kiabálni kezdtek a sértettel egy korábbi sérelem miatt, valamint fenyegetni kezdték őt azzal, hogy megölik. Ezt követően megütötték a sértettet, földre nyomták, majd egyikőjük lefogta amíg társa átkutatta zsebeit és elvette a sértett mobiltelefonját.

A vádlottak mielőtt a helyszínről eltávoztak volna a sértett a közeli csalánosba lökték, akinek ettől súlyos fulladásos, asztmás rohama lett. A vádlottak a sértettnek 42 ezer forintos kárt, valamint 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak. Az eljárás során a kár nagy része megtérült.

A járási ügyészség a két fiatalkorút társtettességben elkövetett rablás bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.