Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Az 1970-es árvíz évfordulója alkalmából Emlékpontot állított az önkormányzat Makón, Farkas Éva Erzsébet újabb MakóInfó-n számolt be az elmúlt hét történéseiről.

Online konzultációt kezdeményez a vállalkozásokkal az önkormányzat, a gyermeknap elmarad, de nem maradnak meglepetés nélkül idén sem a 18 év alatti gyerekek, mondta el Farkas Éva Erzsébet a tájékoztatóján.

Az 1970-es árvíz évfordulója alkalmából az önkormányzat EmlékPontot állított, amely számos felajánlásnak köszönhetően valósulhatott meg. Mint Farkas Éva Erzsébet kiemelte: akárcsak a mostani helyzetben, ötven éve is az összefogás mentette meg a várost.

Elkészült, és máris rá lehet csatlakozni a királyhegyesi széles sávú internethálózathoz, melyre a helybéliek évek óta vágyakoztak, és közben csak kínlódtak a négy másik szolgáltató által biztosított kapcsolattal.

Legalább három vállalkozónak, mintegy 18 millióval tartozik a csanádpalotai önkormányzat. A kamatok és egyéb költségek ebben még benne sincsenek, ám a legnagyobb veszély, ha mintegy 130 milliónyi pályázati beruházással nem tudnak elszámolni és azt vissza kell fizetni. A jelek szerint hamarosan újra fizetésképtelenné válhat a település, de az önkormányzat szerint köszönik, jól vannak.