Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Harminchárom határsértőt fogtak tegnap a rendőrök

33 határsértő próbált meg jogellenesen bejutni az országba Csongrád megyében. A rendőrök 31-et feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket, 2 fő bejutását pedig megakadályozták.

Az egyenruhások tegnap 0 óra és 24 óra között nyolc esetben, összesen 31 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Mórahalom és Ásotthalom külterületén, valamint a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül egy személy iraki, hárman marokkói, hatan palesztin, kilencen afgán, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A feltartóztatott illegális migránsok közül négyen, a határsértés során, olyan sérüléseket szenvedtek, hogy a magyar rendőrök intézkedtek az egészségügyi ellátás céljából  történő kórházba szállításukra.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány egy esetben, 2 személyt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen – írja a rendőrség hivatalos honlapja.