Hírek Térség Top

Két pályázatával tizenkétmilliós támogatást célzott meg Királyhegyes

Az óvodaudvar fejlesztésére és közterületek karbantartását megkönnyítő eszközre pályázik a királyhegyesi önkormányzat. Mindkettőre a Magyar Falu Programban célozzák meg a támogatást. Archív fotónkon, gyerekek az királyhegyesi oviudvaron.

– Jelenleg két pályázatunk is készül. A Magyar Falu Program támogatását szeretnénk elnyerni a Napsugár Óvoda udvara fejlesztése érdekében, illetve a közterületek karbantartására szeretnénk egy seprőgéphez jutni – árulta el a részleteket a község polgármestere.

Horváth Lajos hozzátette, miután befejezték a községi járdák felújítását, így egy kistraktorra szerelhető seprőgéppel szeretnék azokat tisztán, rendben is tartani. Ez utóbbira mintegy hat és félmilliós, míg az óvodaudvar fejlesztésére további ötmillió forintos támogatást szeretnének elnyerni.

A királyhegyesi képviselők egyébként még a februári ülésükön hoztak határozatot arról , hogy az önkormányzat egy, a fűnyírógépre szerelhető seprőkefét vásároljon, hogy azzal is söpörjék a község járdáit.

A község idei legnagyobb beruházása az orvosi rendelő, azaz az Egészségház már zajló beruházása lesz, melyre – mint arról már többször, legutóbb a múlt héten írtunk  – 30 millió forintot nyertek még az előző esztendőben a Magyar Falu Programhoz benyújtott pályázatukkal.

Az Egészségház felújításának és korszerűsítésének kivitelezőjéről még a januári rendes ülésén döntött a testület. A képviselők a Makó, Rákóczi utca 33. szám alatti székhelyű Mester-Bau Holding Kft. összesen bruttó 30 millió 150 ezer 4, (azaz nettó 23 millió 740 ezer 161) forintos ajánlatát fogadta el, így a cég nyerte meg a munkálatok elvégzésére kiírt közbeszerzési eljárást. A munkálatok idén január végén elindultak, ütemterv szerint haladnak és a tervek szerint május végére be is fejeződnek. Mára már csak a belső apróbb javítások maradta hátra, s már megérkeztek azok az új a gyógyítómunkát majdan megkönnyítő műszerek és bútorok is, melyek majd az orvosok munkáját könnyítik meg.