Belföld Hírek Kék hírek Ország-világ

Baltával akart pontot tenni a vita végére

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy baltával akarta fejbe vágni ismerősét, akivel összeszólalkozott. A kép illusztráció.

A vád szerint a sértett és az elkövető ismerősök, falubeliek. még tavaly június 3-án, az esti órákban mindketten a falu dohányboltja mellett italoztak, majd egymás mellett tolva kerékpárjukat elindultak hazafelé, amikor összeszólalkoztak és dulakodni kezdtek. Ekkor még szétválasztották őket ismerőseik és külön folytatták az útjukat.

Később újra összetalálkoztak, azonban ekkorra az elkövető már magához vette a korábban a közeli erdőben hagyott kisbaltáját. Miután meglátta a sértettet, leszállt a kerékpárjáról, majd trágár szavakkal őt megöléssel fenyegetve felé lépett. Ezzel egyidejűleg meglendítette a kezében tartott baltát és a sértett feje felé sújtott.

A sértett a fejére irányzott ütést csak alkarjával tudta hárítani, majd beszaladt egyik ismerőse ingatlanjára ahol segítséget kért. A sértett alkarján izomzatba is behatoló nyolc napon túl gyógyuló vágott sérülés keletkezett, ugyanakkor a súlyosabb – akár halállal járó – fejsérülés elmaradása csak védekező mozdulatának volt köszönhető.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az elkövető ellen.