Kiemelt hírek Térség

Az új adókkal sem lett jobb a pályázati eredményesség Csanádpalotán

A kívülről igazolt alpolgármester a választások utáni egyik első fórumon levezette a lakosoknak, hogy többek között azért is kell sarc, mert jobb eséllyel fog pályázatokat nyerni a település. Spoiler: nem sikerült.

Információink szerint két pályázata sem nyert az utóbbi időben a csanádpalotai önkormányzatnak, elbukott egy mintegy 200 milliós csapadékvízelvezetőrendszer beruházása, valamint az orvosi rendelő felújítására tervezett több mint 70 millió forintos is. A pontos összegekről kérdéseket tettünk fel az önkormányzatnak, valamint arról is, hogy ezen kívül milyen pályázatokon próbáltak elindulni, és azok sikeresek lettek-e.

Mindenesetre már ebből is látszik, hogy a pályázatok megnyeréséhez sokkal több köze van a szakértelemnek, mint az új adóknak. A korábbi években ugyanis utóbbiak nélkül is meglehetősen sikeres tudott lenni a település a pályázatokon.

 

Megkapta az I. Debreczeni-csomagot Csanádpalota – Makó Híradó

Bár a kampányban erről természetesen egy szó sem volt, az első intézkedések között két új adónemet vezetne be a polgármester. Előkarácsonyi ajándékként érkezik lakosokat és a vállalkozásokat is megsarcoló “Nem kell félni, nem fog fájni” akcióterv. Többek között a lakosságot hátrányosan érintő rendeletek eltörlésével is kampányolt Debreczeni István a szórólapján az önkormányzati választás előtt, nem […]