A Makó Híradón minden héten több mint száz hírről tájékoztatjuk az olvasóinkat, mostantól vasárnaponként abban is segítünk, hogy ne maradjon le a legfontosabb és legérdekesebb témákról.

Alapozó, szabadtéri edzésekkel kezdi újra a munkát a Makó Budo Klub, amely számos óvintézkedés mellett igyekszik idővel visszatérni a március előtti edzésekhez.

A pitvarosi Petőfi iskola épületének külső felújítását már az előző évtized elején elvégezték, a belső felújítás, mely a két egymás melletti épület összekötését is jelenti, a tankerület jóvoltából ősszel indul. A tanévkezdésre a gyerekeket az önkormányzat helyezi át a tervek szerint a védőnői szolgálat jelenlegi helyére.

A makói térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán osztotta meg az online videó sorozatának új részét, mint írja posztjában Nagy Istvánban igazi szövetségesre lelt a Ménesbirtok fejlesztéséhez.

Makón az Aradi utcán élők kérését meghallgatva megkezdődött az út megsüllyedt nyomvonalának javítása, kátyúzása több mint egy kilométer hosszan, a Magyar Közút Nonprofit Kft. kivitelezésében.

A makói járásban 270 fővel, 27 százalékkal növekedett a munkanélküliség március közepe óta. Makó mellett a kisebb településeken is egyre többen maradnak állás nélkül.

Zárt térben, boltokban van leginkább szükség a szájmaszk használatára, így a makói piacon nem kötelező, de javasolják a vásárlóknak és árusoknak is, tudtuk meg Varga Ferenc önkormányzati képviselőtől.

 

 

Vállalkozói kerékpártúrára indult a körzetében Botlik Anita. A képviselő a koronavírus okozta rendkívüli helyzet miatt úgy gondolta, hogy meglátogat egy-két vállalkozót, minderről közösségi oldalán számolt be.

Még mindig maradtak hátra munkálatok a nagylaki községháza 39 milliós, tavaly május másodikán megkezdődött energetikai felújításából. Ezt a szerződés szerint már tavaly július 31-ig be kellett volna fejezni. Az októberi átadás-átvételkor a műszaki ellenőr számos hibát listázott.

– Városunkban szerencsére a hatósági házi karantén adatokra vonatkozóan elmondhatjuk, hogy folyamatosan csökken a létszám. Jelenleg 10 járványügyi felügyelet alatt álló polgártársunk van a városban. Továbbra is elmondhatjuk azt, ami a lakosságnak a fegyelmezettségét tükrözi, hogy rendőri intézkedésre okot adó körülmény eddig még nem történt a városunkban –mondta el Farkas Éva Erzsébet az online tájékoztatóján csütörtökön.

Egyetemi oktatóanyag lehetne a belvízelvezető rendszer nem rendeltetésszerű használatából Csanádpalotán. Mindez egyébként arra is tökéletesen rámutat, hogy hiába van lehetősége adott esetben korszakos fejlesztésekre egy településnek, ha utána az csak el van hanyagolva.

Május 18-tól Nagy Sándor rendőr alezredes, közrendvédelmi osztályvezető veszi át Palicz András helyét. A korábbi kapitánynak Farkas Éva Erzsébet is köszönetet mondott a munkájáért.

 

 

Két új divízióvezető lesz az önkormányzati holdingban. A Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt.-n belül a Fürdő divíziót Lajtosné Papp Noémi, a Városgazdálkodási – és fejlesztési Divíziót pedig Szűcs Gábor vezeti majd.

Idén is ellenőrzik és javítják a makói játszótereket. A Szép utcai játszótér egy új játékelemet is kapott – számolt be róla Csermák Szilvia a közösségi oldalán.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest