Hírek Makó

Ajánlott, de nem kötelező a szájmaszk viselése a piacon

Zárt térben, boltokban van leginkább szükség a szájmaszk használatára, így a makói piacon nem kötelező, de javasolják a vásárlóknak és árusoknak is, tudtuk meg Varga Ferenc önkormányzati képviselőtől.

Arra kérik a piacon az árusokat, hogy reggel 6 órára lehetőség szerint pakolják ki az árujukat, és ezután az autókkal hagyják el a piac területét, valamint azért, hogy az idősek is igény szerint be tudjanak vásárolni mindent, tartsanak nyitva 12 óráig, mondta el a makói piac előtt a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. műszaki koordinátora.

Szűcs Gábor hangsúlyozta, a tapasztalatok szerint a 6:00-7:30 közötti idősávban vannak a legkevesebben a piacos napokon, ezért a 65 év alatti vásárlók számára azt javasolják, ha tudnak, ebben az idősávban keressék fel a piacot.

 

 

Mint Varga Ferenctől, a körzet önkormányzati képviselőjétől megtudtuk a piacon ugyan javasolják mindenkinek a maszkviselést, de mivel kültérről van szó, és könnyebb a távolságot tartani egymástól, mint egy boltban, így az nem kötelező. A piacra továbbra is a Deák Ferenc utcai bejáraton lehet bemenni, ahol kézfertőtlenítő használatára is van lehetőség.