Hírek Térség

27 százalékkal emelkedett a makói járásban a munkanélküliség

A makói járásban 270 fővel növekedett a munkanélküliség március közepe óta. Makó mellett a kisebb településeken is egyre többen maradnak állás nélkül.

A Vásárhely 24 információi szerint a járványhelyzet okozta gazdasági hatások első jelentkezésétől, azaz, március közepétől április végéig 3.928 fő regisztrált munkanélkülinek a megyében. Az időközben történő elhelyezkedések miatt összesen végül 2.500 fővel emelkedett a munkanélküliek száma, megközelítve így a 10.000 főt. A legdrasztikusabb emelkedés a portál szerint vásárhelyi járásban történt, itt 785 főről – 66 százalékkal – 1.300 fő fölé ugrott a munkanélküliek száma. A megyében lévő járások közül a vásárhelyiben emelkedik legnagyobb mértékben a munkanélküliség. Utánajártunk, mi a helyzet Makón!

Sajnos a helyzet a makói járásban is egyre aggasztóbb! Itt március közepétől április közepéig 27 százalékkal növekedett a munkanélküliség, 1.003 főről 1.270 főre. Makó városában március közepén 510 álláskeresőt tartottak nyilván, ami egy hónap alatt meghaladta a 640 főt. Ugyanezen időszak alatt Apátfalván 17, Földeákon 19, Kiszomboron 11, Királyhegyesen 9, Magyarcsanádon 6, Óföldeákon 3, Nagylakon 2, Kövegyen 1 fővel növekedett az álláskeresők száma.

A térség kilátásait tovább rontja az egyik legnagyobb munkáltató, a Continental gazdasági bizonytalansága, amit a járműipar előre látható, hosszabb ideig tartó visszaesése csak tovább ronthat. Mindeközben a turizmus visszaesése is komoly veszteségeket okoz városi szinten és a helyi vállalkozók körében egyaránt.