Belföld Hírek Kék hírek Ország-világ

Buszsofőrre támadt a férfi – videóval

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki  ököllel többször is megütötte a buszvezetőt, aki ittassága miatt leküldte a járműről.

A vádirati tényállás lényege szerint az ittas vádlott még február 20-án, 12 órakor Tatabányán felszállt egy helyi járatos autóbuszra. A buszvezető észlelte, hogy a vádlott erősen ittas, emiatt leszállásra szólította fel. A férfi agresszív lett, vitatkozni kezdett a sértettel, majd amikor a sértett a telefonján a rendőrséget hívta, akkor rátámadt, bal kézzel, ököllel a mellkasán megütötte. A sértett ezt követően lelökte a vádlottat a buszról, azonban a vádlott visszalépett és három alkalommal, ököllel ismét megütötte a sértettet, majd távozott az autóbuszról.

A sértettnek – aki foglalkozásából eredően közfeladatot ellátó személynek minősül – a bántalmazás következtében a vállán és a bal felkarján zúzódásos sérülése keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.