Információink szerint a Makói József Attila Gimnázium is rendkívüli felvételi eljárást hirdethet a betöltetlenül maradt helyekre, a felvehető tanulók számát tehát nem korlátozzák, az intézménynek a beindítható tagozatok vonatkozásában a minimális és maximális osztály és csoportlétszámokra vonatkozó előírásokat kell betartania.

Rengeteg, olykor egymásnak ellentmondó információ jelent meg a sajtóban arról, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerület csökkentette több iskolában a felvehető tanulók létszámát. Kérdéseinket feltettük Balázs Józsefnek, a tankerület igazgatójának, aki későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Az intézményeknek viszont, így a Makói József Attila Gimnáziumnak is lehetősége van arra, hogy a döntés szerint betöltetlenül maradt helyek erejéig rendkívüli felvételi eljárást hirdessen. A JAG esetében ez érinti a 8 és 4 évfolyamos képzést is – tudtuk meg Oroszné Kopányi Katalin intézményvezetőtől.

„Amennyiben a tanuló az általános felvételi eljárás időszakában nem nyert felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyert, de bármilyen okból megváltoztatja döntését úgy – a 2020. május 11. és augusztus 31. között megtartható rendkívüli felvételi eljárás során – egyénileg, közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel kérheti felvételét bármely olyan középfokú intézménybe, amelynek az általános felvételi eljárás lezárulása után maradtak betöltetlen férőhelyei.” – található meg ezzel kapcsolatosan az oktatas.hu oldalon.

A rendkívüli felvételi eljárásban való részvétel módját és feltételrendszerét a fogadó középfokú iskola igazgatója határozza meg. Az intézmény vezetőjének pozitív döntését követően a tanuló beiratkozhat a középiskolába. Abban az esetben, ha a felvehető tanulói létszám kevesebb mint 90%- át sikerült betölteni, a rendkívüli felvételi eljárást ki kell írni.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest