Hírek Térség Top

Hétfőn indul az óvodai ügyelet Apátfalván és Földeákon is

E-mailben vagy telefonon kell jelentkeznie Apátfalván és Földeákon is annak, aki a gyerekét hétfőtől a kormány által kötelezően elrendelt óvodai ügyeletre bízná. Apátfalván munkáltatói igazolást kérnek, Földeákon erre nincs szükség. A képen a földeáki óvoda.

Bár március 16-án az iskolákat, óvodákat a koronavírus veszélyhelyzet miatt, egy rendelettel bezárta a kormány, ám az intézmények attól a naptól kezdve ügyeletet kell, hogy tartsanak azon gyerekek számára, akik szülei másként nem tudták megoldani gyerekeik napközbeni elhelyezését. Ám a szülők többsége nem élt ezzel a lehetőséggel, sőt az Apátfalvi Bíbic Óvoda és Bölcsődébe ilyen igény egyáltalán nem érkezett.

A kormány azonban hétfőtől megkezdi újraindítani a gazdaságot, így kötelezővé tette, az ügyeletek tartását (belekalkulálva, hogy a szülők szabadsága mostanra valószínűleg elfogyott). Az oda való jelentkezést azonban, most sem lehet személyesen jelezni az intézményekbe.

Az Apátfalvi Bíbic Óvoda és Bölcsőde bölcsi részében a gyerekek számára még nem tudják biztosítani az ügyeletet, miután az épület felújítás alatt áll. Az óvodában azonban igen. Luczó Anikó intézményvezető arra kéri a szülőket, hogy aki kéri az ügyeletet, annak ki kell töltenie az egészségi állapotra, illetve a munkáltatóra vonatkozó nyilatkozatot, melyhez munkáltatói igazolást kell csatolni. A nyilatkozat kitöltéséhez telefonon, a 06-62-260-052 vagy a 06-20-250-0767-es számon kell előzetesen időpontot egyeztetni. Illetve a nyilatkozat kitöltésekor kell leadni a munkáltatói igazolást. Ez megtehetik még ma a Maros utcai óvodában egészen délután 4 óráig, de aki ezt nem tudja megtenni, az megteheti az intézménybe lépés első napján az adott óvodában.

A Földeáki Gyermekmosoly Óvoda ügyeletét igénybe vevő gyerekek szülei jelentkezését továbbra is várják elektronikus levélben a foldeakiovi1@invitel.hu e-mail címen, vagy a +36-70-932-9791-es, illetve a +39-70-932-9702-es telefonszámon.

A szülőknek írásban kell jelentkezniük arról, hogy gyermekük nem szenved fertőző betegségben – hívta fel a figyelmet Sipos Csabáné óvodavezető. Az óvodai ügyeletet hétköznaponként reggel 6 és délután fél 5 között biztosítják, s az abban résztvevő gyerekek kiscsoportokban (azaz csoportonként maximum öten) vesznek részt.

A gyerekek étkeztetése az ügyelet teljes időtartama alatt a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben meghatározottak alapján megoldott.
Az ügyeletet mindazoknak a fertőző betegségben nem szenvedő gyereknek kell biztosítani, akik szülei ezt munkavégzés, vagy más ok miatt igénylik azt.