A személyes kapcsolatok hiányában rendkívül aktuálissá vált a „Veled mi van?” kérdés, amelyre ezúttal rajzban várta a válaszokat a makói SZIGNUM rajztanára. Brzózka Marek szobrászművész a felhívásra érkezett munkákból virtuális kiállítást rendezett, amelynek megnyitója április 20-án, hétfőn 16 órakor lesz az iskola honlapján.

Az elmúlt hetekben jelentősen megváltozott az oktatás formája és módja is. Más intézményhez hasonlóan, a makói SZIGNUM-ban is digitális tanrendben történik a tanítás; a családokban interaktív módon zajlik a tananyag elsajátítása. Minden tantárgyból, így rajzból is folyamatosan kapnak a diákok leckéket. – Új jelentést nyert a házi feladat tartalma is. Az otthoni munkában nem csak nehézség, de rengeteg humor és játék is van. A pályázat célja, hogy a rajzolásban összefogja a közösségünket és lehetőséget teremtsünk a vizuális önkifejezésre, az élményeink feldolgozására és a mindennapi kalandjaink bemutatására – olvasható Brzózka Marek felhívásában.

(Fotó: Kiss Dániel)

A kéttannyelvű iskola rajztanára elmondta, a lehetőség által is szeretné megerősíteni a fiatalokat abban, hogy az elszeparáltság ellenére összetart mindenkit az alkotás és a közös munka élménye. A március elején közreadott feladatban élethűen vagy a fantázia segítségével kellett egy napjukat megjeleníteniük a gyerekeknek igényes kivitelezésben. Mindenki maga választhatta meg a számára legmegfelelőbb technikát és a téma főbb hangsúlyait is. A címmel ellátott kész munkákról fotót kellett készítenie a tanulóknak és azt elküldeni elektronikusan a pedagógusnak, aki a beérkezett műveket egy digitális tárlatra rendezte össze. – Minden helyzetben fontos az alkotás, a mostaniban különösen. A diákok nagyon fogékonyak voltak a feladat megoldására, többségében rendkívül őszinte rajzok érkeztek. Érdekes volt megtapasztalni, hogy a bennük lévő érzések kivetülése mennyire színes, sokféle és távlatokat mutató – értékelte a kiállítás elemeit Brzózka Marek, akitől megtudtuk, hatvan alkotás érkezett a felhívásra.

Nyilvános bemutatásukra április 20-án, hétfőn 16 órakor kerül sor a Szent István Egyházi Általános Iskola honlapján, a www.szignum.hu oldalon. Az ötletgazda pedagógus mindenkit invitál a tárlat megtekintésére, amelyet várhatóan további kreatív kezdeményezések is követnek majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest