Hírek Térség Top

A jövő héten indul az apátfalvi ovikonyha felújítása

Ezen a héten kipakolják az apátfalvi óvoda konyháját, s jövő héten megkezdődhet, annak eredetileg augusztusra tervezett, negyvenmilliós felújítása. Az ételt már Magyarcsanádról kapják az apátfalviak.

Még tavaly nyert harmincnyolcmillió forintot az apátfalvi önkormányzat a Belügyminisztérium egyik már nyáron beadott pályázatán, a szükséges kétmillió forint önrészt pedig a község állta. Így vált lehetségessé, hogy teljesen modernizálják a Dózsa György utcai óvoda főzőkonyháját.

Az eredeti elképzelések szerint a munkálatokat az óvoda augusztusi szünete alatt végezték volna el, ám a koronavírus vészhelyzet miatt elrendelt óvodai zárva tartás miatt azt most előrehozták áprilisra.

– Egyetlen egy gyerek felügyeletét sem kérték az óvodában, ezért előre hoztuk a Dózsa György utcai óvodai konyha felújítását. Ez azt jelenti, hogy ezen a héten kipakoljuk azt, majd a jövő héten kezdődik meg a felújítása, modernizálása. Amíg a konyha nem működik, addig Magyarcsanádról biztosítjuk az ételt – mondta portálunknak Szekeres Ferenc Apátfalva polgármestere.

A hetvenes-nyolcvanas évek hangulatát árasztó konyha korszerűsítése több okból is szükségessé vált, ugyanis már nem a legmodernebb eszközökkel működik, és a korábbi belső felújítás után több modern eszközt is üzembe helyeztek itt. Ezek használatának feltétele azonban a jelenlegi villamosenergia-hálózat teljes mértékű felújítása. Illetve az elektromos-hálózat bővítésén is át kell, hogy essen az épület. A burkolatok cseréjével pedig lehetőség lesz a hatóságok által elvárt követelmények betartására is.

A villamosenergia-hálózat korszerűsítése mellett majd betonoznak, burkolnak, festenek a főzőkonyhában, mely így teljes körű felújításon esik át. A jelenlegi eszközök helyett is újakat kapnak, illetve bővítik is az jelenleg ott dolgozók által használtakat. Ez utóbbi egyébként is célja volt az elnyert pályázatnak.