Hírek Kék hírek Térség

Segédmotortolvajt és orgazdát fogtak a rendőrök

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 17 éves fiatalt, aki ellopott egy segédmotort. Egy 18 éves férfi ellen is eljárás indult, aki a mopedet alkatrészként próbálta eladni. Lopás, valamint orgazdaság miatt kell felelniük.

A megalapozott gyanú szerint az egyik feltételezett elkövető idén márciusban bement egy ruzsai tanya udvarára. Átkutatta a területet, majd elvitt egy melléképületben lévő segédmotoros kerékpárt. Otthon szétszedte a kétkerekűt, a motorblokkot megtartotta, az alvázat pedig egyik ismerőse segítségével megpróbálta eladni az interneten. A hirdetésben szereplő alkatrészt azonban felismerte a tulajdonosa, aki értesítette a rendőrséget.

Az egyenruhások az adatgyűjtés során megállapították a feltételezett elkövetők személyazonosságát, akiket elfogtak és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. Gyanúsítotti kihallgatásuk során az elkövetők részletes beismerő vallomást tettek. A motorkerékpárt eltulajdonító férfi ellen lopás vétség, míg az alvázat meghirdető társával szemben orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozók a megtartott kutatások során lefoglalták az alvázat és a motorblokkot, majd visszaadták azokat a tulajdonosának.