Belföld Hírek

Orbán Viktor: meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást

A szabály határozatlan ideig marad érvényben, hetente fogják mérlegelni, hogy fenn kell-e még tartani. A polgármesterek húsvétra elrendelhetnek plusz szigorítást.

A miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta, tisztában van vele, hogy a kijárás korlátozása mindenkinek kellemetlenséget okoz, ám a kormány polgármesterekkel, rendőrséggel, járványügyi szakemberekkel és tudósokkal való konzultáció alapján mégis úgy határozott, hogy meghosszabbítják.

– Egybehangzó volt a vélemény arról, hogy az eddigi korlátozások sikeresek voltak, mert lelassították a járvány terjedését. – emelte ki a videóban Orbán Viktor.

A kijárási korlátozást most határozatlan időre hosszabbítják meg, a fenntartásának szükségességét hetente fogják felülvizsgálni, tette hozzá a miniszterelnök.

 

 

 

A húsvét idejére, vagyis hétfő éjfélig a polgármesterek azonban a jelenleginél szigorúbb korlátozást is elrendelhetnek, ha szükségesnek látják, mondta el Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt kérte a lakosságtól, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportos érintkezéseket, és fogadják el, hogy sajnos ez a húsvét most nem olyan lesz, mint amit megszokhattunk.