Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Makón 34-en vannak hatósági házi karanténban, ködösítéssel reagált a csanádpalotai önkormányzat a közfoglalkoztatott-botrányra, kiemelkedően gondoskodik az apátfalvi ovi-bölcsi a gyerekekről – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Farkas Éva Erzsébet és Czirbus Gábor volt a Rádió7 vendége, a polgármester a műsorban többe között arról is beszélt, hogy a fertőzések növekvő számára tekintettel továbbra is elengedhetetlen, hogy betartsuk a higiéniai szabályokat és a korlátozásokat.

Fontos szemüvegünk megfelelő fertőtlenítése és ápolása, a párátlanító pedig segítséget nyújthat maszk viselésekor, hogy ne párásodjon be jobban szemüvegünk – tudtuk meg a Bálint Optika látszerészétől, aki a kontaktlencse-viselés kapcsán is megosztotta a legfontosabb tudnivalókat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában teljeskörűen megújul a 43-as főúton a makói Maros-híd. A munkálatok 2020. április 14-én, kedden kezdődnek és várhatóan hét hónapig tartanak majd, főként félpályás forgalomkorlátozás mellett.

Ködösítéssel reagált a csanádpalotai önkormányzat a közfoglalkoztatott-botrányra: bár szerkesztőségünknek nem válaszoltak, a település hivatalos oldalán gyakorlatilag elismerte az önkormányzat, hogy a polgármesterhez köthető tanyán dolgoztatnak közfoglalkoztatottakat. Mivel azt állítják, minden legálisan történt, szeretettel várjuk az ehhez kapcsolódó dokumentumokat.

Bár egyetlen szülő sem kérte gyermeke elhelyezését az Apátfalvi Bíbic Óvodában és Bölcsődében, így az zárva is tart, de a szülőket az intézmény a Facebook oldalán mindenféle színezővel, feladattal és egyéb módon kiemelkedő szorgalommal segítik.

A korábbi 51, döntő részben új számítógép átadása után ezen a héten újabb 18 digitális eszközzel nyújtott segítséget a megváltozott oktatási körülményekben a Csongrád Megyei Önkormányzat. Ezek között önkéntes felajánlások is vannak – a közgyűlés vezetői magánemberként is hozzájárultak a fiatalok tanulásának technikai támogatásához.

A bűn és a halál is átértékelődik, hiszen van belőle kiút – ezt is jelenti a húsvéti ünnepkör a hívek számára – tudtuk meg Kasuba Róbert pitvarosi plébánostól, akivel a nagyhéti és a húsvéti szertartásokról beszélgettünk. Ezek most a hívek lélekben való jelenlétében zajlanak, de a vasárnapi szentmise szerkesztett változata felkerül a plébános Facebook oldalára is.

Egyes idősotthonokban “sérült” az egészségügyi ellátás, ezért az idősotthonokban kiemelt, kötelező ellenőrzés lesz – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.