Hírek Térség Top

Házhoz viszik az olvasnivalót a pitvarosi könyvtárosok

Ezentúl telefonon, a művelődési ház Facebook oldalán vagy e-mailben lehet olvasnivalót kérni a pitvarosi könyvtárból. A maximum négy hétre távkölcsönzött könyveket díjmentesen viszik házhoz a könyvtárosok.

Nem maradnak olvasnivaló nélkül a pitvarosi könyvtár olvasói, hiszen ezentúl anélkül kölcsönözhetnek könyveket, hogy el kellene azokért menniük. A bibliotéka munkatársai ugyanis ezentúl házhoz szállítják az igényelt olvasnivalókat, azaz segítenek abban, hogy a kölcsönzött könyvek eljussanak a kertkapukig. Ráadásul úgy, hogy a kijárási korlátozás idejére a kötetetek személyes kontakt (azaz találkozás) nélkül adják át, azonban meggyőződnek arról, hogy azokat átvették-e.

A távkölcsönzést igénylő olvasók a könyvtársokat a művelődési ház Facebook oldalára írt üzenetben vagy a pitvaros@sk-szeged.hu email címre küldött elektronikus levélben, illetve a keddenként délelőtt 10 óra és déli 12 óra, illetve csütörtökönként délelőtt 10 és déli 12 óra között érhetik el a 62/292-032-as telefonszámon A távkölcsönzést igénylő olvasónak le kell írnia, vagy el kell mondania, hogy milyen könyvet szeretne kikölcsönözni (szerző, cím). Ha nincsen konkrét elképzelése, akkor csak annyit kell tennie, hogy megírja milyen témájú könyvet szeretne olvasni. (például skandináv krimi, romantikus regény, stb.) Ekkor ajánlani fognak neki könyvet, és remélhetőleg így sikerül majd választania. Segítségképp pedig ezen az internetes oldalon lehet keresni.

A házhoz szállításos időszak alatt négy hétre maximum három könyvet lehet kérni, ezek kölcsönzési idejét ugyanúgy a Facebookon, e-mailen vagy telefonon lehet meghosszabbítani, de csak egyszer négy hétre. A kért könyveket keddenként 15 és 17 óra között, csütörtökön pedig 14 és 16 óra között szállítják ki az olvasók címére. A kötetetek a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának erre vonatkozó ajánlását szem előtt tartva viszik ki, azaz nem lesz személyes kontakt, de a könyvtárosok meggyőződnek majd arról, hogy azokat átvették-e! A könyvtárosok kérik, csak az olvasók akkor üzenjenek ismét, ha mindhárom könyvet kiolvasták, és azokat szeretnék visszaszolgáltatni! Tószegi Gyula és Tószegi Csilla könyvtárosok jó olvasást kívánnak mindenkinek.