Hírek Makó

A tervek szerint halad a Kálvin rendelő építése

A beruházásnak már közel a fele elkészült, év végére fejezhetik be a kivitelezést, az engedélyeztetés után 2021 elején adná át az önkormányzat az új egészségügyi komplexumot.

A makóiak mintegy felének ellátását érinti valamilyen formában a Kálvin utcai rendelő, amelynek épülete már rendkívül rossz állapotban volt, többek között ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy teljesen újjáépíti, saját költségvetésből, tájékoztatott a helyszínen Farkas Éva Erzsébet.

A lerobbant épületeknek mára nyoma sem maradt, helyette viszont már tökéletesen látszanak az újak, a három költségvetési évet érintő legnagyobb önkormányzati beruházás most nagyjából a felénél tart.

Az átadás után a két fő épületben – ahogyan korábban is -, háziorvosi feladatellátás, védőnői szolgáltatás, és iskola fogászati rendelés kap helyet, mellettük már alapozzák a gyógyszertár épületét is. Páthuzamosan pedig folyamatban van a parkoló kialakítására, kertészeti munkákra, kerítésre, és bútorokra vonatkozó árajánlattételi időszak.

 

navigate_before
navigate_next

 

– Ez az önerőből megvalósuló fejlesztése méltó bizonyítéka annak, hogy az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a makói egészségügyi ellátás színvonala emelkedjen, és a lakosok minden igényét kielégítse. – fogalmazott a beruházásról Székely Ildikó, a körzet képviselője.

A kivitelezőtől megtudtuk, a két fő épület tetőszerkezete tulajdonképpen teljesen elkészült, jelenleg a tetőtéri ablakok beépítése folyik, a belső térben elkészült a vakolás, a villany, fűtésrendszer alapszerelései is megtörténtek, májusban pedig felkerülhetnek a két nagyobb épületre a napelemek.

Kisebb aggodalmat most mindössze az okoz, hogy a burkolólapok Spanyolországból érkeznek, ahol komoly nehézséget jelent most a járvánnyal való küzdelem, ám remélhetőleg időben megérkezik majd az áru.