Belföld Hírek Kék hírek Térség

Veszélyhelyzet miatt bezárt iskolába is betörtek

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatott két férfit, akik március 29. és április 1. között – többek között – egy bezárt iskolába is betörtek. Nem az olthatatlan tudásvágy vezette őket.

A járási ügyészség indítványa szerint a többszörösen büntetett előéletű, a gyanú tárgyát képező cselekményeket különös visszaesőként elkövető gyanúsítottak az elmúlt héten Szegeden 2 magánszemély lakásába surrantak be. Egy alkalommal éjjel, egyszer pedig a kora délutáni órákban használták ki a sértettek figyelmetlenségét, és lopták el pénztárcáikat a bennük levő okiratokkal és bankkártyákkal együtt.

Ezt követően több boltban cigarettát és más egyebek mellett energia italt kíséreltek meg vásárolni a lopott bankkártyákkal, volt ahol sikerrel is jártak, de előfordult, hogy a terminál elutasította a tranzakciót.

Március 29-én délutánján az egyik belvárosi szegedi iskolába próbáltak meg betörni úgy, hogy a kerítésen átmászva a karbantartó épület ablakát egy betondarabbal betörték, majd az iskola épületében értéktárgyak után kutattak. A riasztó megszólalt, így a férfiak az összekészített konyhai szagelszívókat hátrahagyva a helyszínről elmenekültek.

A szabálysértési értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés, és egyikük esetében a szökés, elrejtőzés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás elrendelésére. Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, velük szemben vagyon elleni bűncselekmények miatt jelenleg is több eljárás van folyamatban, egyikük állandó lakó vagy tartózkodási hellyel sem rendelkezik.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte 30 napra mindkét gyanúsított letartóztatását.