Hírek Makó

Szépen halad a makó-rákosi közösségi ház felújítása

Március elején kezdődött a kivitelezés, a korlátozások figyelembevételével, kisebb csoportokban dolgoznak a szakemberek. 32 millió forintból teljeskörű felújításon esik át az épület.

Farkas Éva Erzsébet arról tájékoztatott, hogy Makó-Rákoson az utóbbi években több fejlesztés is zajlott, többek között mintegy 45 tanya villamosenergiaberuházása, és útfelújítások is, ebből is létszik, hogy az önkormányzat nagy figyelmet fordít a külterületen élőkre is.

A közösségi hát felújítása egy 400 millió forintos pályázat egy része, ebben van benne a Korona épületének mostani beruházása, valamint a Gazdaköri Székház felújítása is, 137 és 42 millió forint értékben.

A Makó-Rákoson élők közösségi életét alapvetően meghatározza a művelődési ház, amely ráadásul igen rossz állapotban volt már, így nagyon megérett a felújításra, mondta el a polgármester, most 32 millió forintból teljeskörű felújításon esik át.

 

navigate_before
navigate_next

 

Mágori András kiemelte, az itt élők egy rendkívül összetartó közösséget alkotnak, megérdemlik, hogy egy a korábbinál sokkal komfortosabb épületben tudjanak ünnepségeket, rendezvényeket tartani.

A kivitelezőtől megtudtuk, március első napjaiban kezdték meg a munkát, ami a korlátozások figyelembevételével kisebb csoportokban zajlik. Így kicsit lassabban halad a felújítás, ám nem veszélyezteti még így sem a június eleji átadást.

A művelődési házon többek között felújítják tetőszerkezetet, kijavítják az esőcsatornát, aljzat szigetelés, homlokzatvakolás, nyílászárók cseréje valósul meg, mosdók teljes felújítása mellett pedig mozgáskorlátozott mosdót is kialakítanak. Az épület előtti területet pedig parkosítják.