Hírek Térség

„Málenkij robot” a csanádpalotai polgármesterhez köthető tanyán?

Közfoglalkoztatottak dolgoznak munkaidőben Csanádpalotán a polgármesterhez köthető magántanyán a lapunkhoz eljuttatott információk és képek szerint. Az információkat lehetőségeinkhez mérten ellenőriztük és hitelesnek találtuk, de természetesen megkerestük Debreczeni Istvánt is. A tét nem kicsi, ez akár hivatallal való visszaélés bűncselekménye is lehet.

Új adók bevezetése (lásd még: I. Debreczeni-csomag), munkaügyi perekig fajuló kirúgások, belvízelvezetőcsatorna-botrány, suttyó parkolás, jótékonyságibál-botrány. Többek között ezek jellemzik megválasztása óta Debreczeni István munkásságát, de ez még csak a kezdet, a csontvázak sorban hullanak ki a „szakértő” polgármester szekrényéből.

Most itt az újabb botrány, nem is kicsi! A napokban szerkesztőségünkhöz érkezett információk és egy képsorozat, amelyen az látszik, hogy több férfi egy Csanádpalota külterületén lévő tanyán dolgozik. Ez még nem is lenne annyira meglepő, ám információink szerint vannak köztük közfoglalkoztatottak is, a képek pedig napközben, a munkaidőben készültek.

Kettejükhöz pontos nevet is kaptunk, informátoraink szerint egyikük már évek óta közfoglalkoztatott, a másik pedig – úgy tudjuk – március 1-től lett az. Az érintett tanyára rákerestünk a MePAR böngészőben és a földhivatal adatbázisában is helyrajzi szám alapján, kiderült:

Debreczeni Istvánhoz köthető, a polgármester szüleinek nevén van.

Meglehetősen valószínűtlen, hogy a közfoglalkoztatottak utasítás nélkül, munkaidőben egy magántulajdonban lévő tanyán dolgoznának a feladataik helyett. Az a kérdés is elég nyilvánvaló, hogy kinek állhat érdekében az érintett magántanyán elvégzett munka és rendelkezik ezzel párhuzamosan utasítási jogkörrel is a közmunkások, vagy az őket koordináló apparátus felett.

Mindez ráadásul információink szerint nem is egyszeri alkalom: „a két közfoglalkoztatott rendszeresen itt dolgozik” – hallottuk informátorainktól.

Az üggyel kapcsolatosan elküldtük kérdéseinket Debreczeni István polgármesternek is – bár az önkormányzat ezidáig egyetlen megkeresésünkre sem reagált -, amennyiben válaszolnak, közzétesszük azt.

 

navigate_before
navigate_next