Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Szájmaszkot kaptak a makói közfoglalkoztatottak, versátjáróval és online programokkal készül a költészet napjára a könyvtár és a múzeum, Lázár János telefonon is kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Szájmaszkot kaptak a makói közfoglalkoztatottak: mindenki kettő mosható védőfelszerelést kapott az önkormányzattól, tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet a közösségi oldalán. Újabb egyházi felajánlást is kapott Makó a védekezésre, százezer forintot és negyven darab mosható szájmaszkot vett át tegnap a polgármester a Hit Gyülekezetének makói közösségétől.

Csütörtökön lesz az újabb MakóInfó: a járványveszély miatt Farkas Éva Erzsébet közösségi oldalán élő videóban tájékoztat a Makót érintő intézkedésekről és fejleményekről, valamint a város egyéb közérdekű történéseiről.

Bár jelenleg a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum zárva tart, a múzeum Facebook-oldalán számos információval és érdekességgel várják az oldalra látogatókat, József Attila születésnapja, azaz a magyar költészet napja alkalmából pedig különleges programokkal is készülnek.

Már a magyarcsanádi óvónők is szájmaszkot varrnak: a magyarcsanádi református óvoda tizenegy dolgozója kezdett el mosható, fertőtleníthető szájmaszkokat varrni. A maszkokat tegnap kezdték  kiosztani.

Önkormányzati útépítés kezdődött Földeákon: elkezdődtek a Somogyi Béla utca József Attila utca felőli szakaszának, valamint az Ady Endre utca teljes egészének aszfaltozása. A munkálatok várhatóan egy hét végéig, azaz nagypéntekig tartanak.

Lázár János telefonon is kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon: a térség országgyűlési képviselője arról is érdeklődött, miben tud segíteni, és hogy bírják a korlátozásokat.

Több ezermilliárd forintos gazdaságvédelmi akciótervet jelentett be Orbán Viktor: többek között a munkahelyek védelmére és teremtésére, valamint a család és nyugdíjasvédelemre is összpontosít a miniszterelnök által bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv.