Hírek Makó

Farkas Éva Erzsébet: az állam átvállalta Makó adósságát is, most nekünk kell segíteni

Közösségi oldalán emlékeztetett Makó polgármestere arra, hogy 2011-ben a kormány mintegy 1400 milliárd forint adósságát vállalta át a településeknek, ezért a veszélyhelyzetben az önkormányzatoknak is támogatnia kell a védekezést.

– Az önkormányzati adósságátvállalás során Magyarország Kormánya 2011 óta 1368,9 milliárd forint adósságtól szabadította meg az önkormányzatokat. Ezen lépésével nyilvánvalóvá tette, hogy az önkormányzatok a bajban számíthatnak a kormány segítségére. – írja posztjában Farkas Éva Erzsébet.

A polgármester hozzátette: most a járványügyi veszélyhelyzetben a kormánynak van szüksége az önkormányzatok, az állampolgárok támogatására.

Farkas Éva Erzsébet azt is kiemeli a posztban, hogy a gépjárműadó bevétel, amelyet a kormány most elkér az önkormányzatoktól mindössze 1,09 %-a Makó költségvetésének.

– Kormányunk már bizonyított, hogy számíthatunk rá a bajban, most mi, önkormányzatok is bizonyíthatunk, hogy a kormány is számíthat ránk a szükségben. – fogalmazott közösségi oldalán Makó polgármestere.