Belföld Hírek Kék hírek

Újabb szájmaszkos csalót fogtak

A kereslethez igazította a valótlan eladási ajánlatait egy férfi, koncertjegyekkel kezdte, majd szájmaszkok és kézfertőtlenítők eladásának ígéretével csalt ki pénzt a sértettektől.

A megalapozott gyanú szerint egy 29 éves férfi 2019. decembertől internetes apróhirdetési oldalon, és a közösségi médiában álneveken különböző koncertjegyeket ajánlott megvételre, és azok vételárát átutalással előre elkérte. Miután a pénzt megszerezte a férfi elérhetetlenné vált, egyedül a csalárd haszonszerzés vezette. A férfi más szolgáltatásokat is kínált, egyik alkalommal egy gépkocsi külföldről való hazaszállításához ígért tréleres segítséget. A szélhámos, miután a koronavírus miatt veszélyhelyzetet hirdettek ki, idén  márciusban már szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt kínálva tévesztett meg magánszemélyeket, és egy céget is, nekik tízezres nagyságrendtől több százezer forintig terjedő kárt okozva.

A férfit a rendőrség azonosította és elfogta, majd több rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki, és előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására. Az indítványról a nyomozási bíró várhatóan a mai napon hoz döntést, a járványügyi helyzet miatt távközlési eszköz alkalmazásával.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy a hatóságok a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetben továbbra is haladéktalanul és a törvény teljes szigorával fellépnek a bűncselekményt elkövetők, különösen a járványon csalárdul nyerészkedők ellen.